Web
 
Zouk in Copenhagen

Zouk in Copenhagen er en del af Zonen for dans & bevægelse, men blev oprettet allerede i sommer 2014, og har siden da haft som målsætning at sprede Brasiliansk Zouk i København og omegn.

[maxbutton id="2"]

 

Mere info

Om Brasiliansk Zouk

 

Brasiliansk Zouk er en pardans med flydende, udtryksfulde og sensuelle bevægelser, med fokus på connection. Dansen kommer fra Lambada, som er en udvikling af Carimbó, en dans oprindeligt fra idet nordlige Brasilien. Carimbó blev danset i farverigt tøj, af mænd i åbne skjorter og tørklæder om hofterne, og kvinder i løse nederdele. Dansen var havde mange cirkulære og drejende bevægelser, samt brug af klap i hænderne som invitation til at danse og holde energien i vejret.
Ved en blanding med Samba, Mergengue, Maxixe og andre Karibiske danse, blev Carimbó til Lambada, karakteriseret ved dets tætte omfavn og sensuelle hoftebevægelser. Lambada blev et verdenskendt fænomen, men som mange trends, var successen kortvarig. På det tidspunkt kom den Fransk Antilleanske musik, Zouk, til Brasilien, og folk begyndte at danse Lambada til Zouk musik - og begyndte at kalde denne nye fusion for Zouk Lambada, eller kort, Zouk.
Siden da, er den Brasilianske dans Zouk blevet påvirket af forskellige musik stilarter og variationer i musik. Arabiske sange, R&B, Hip Hop, Kizomba, Karibisk Zouk, Pop og mange andre, giver forskellige fortolkninger af dansen. Men basis trinene, samt strukturen af dansen forbliver den samme. Der er oprettet et Brazilian Zouk Dance Council som fortolker den Brasilianske Zouk som vi kender den i dag som tregrenet, hvor alle grenene stammer fra Lambada, men selvfølgelig også får indflydelse på hinanden. De tre grene er:
  • Lambazouk
  • Zouk Traditional
  • NeoZouk

 

10351476_194774617548098_8582565855846387255_n

 

 

Begivenheder

  • Ingen Begivenheder